موضوع: "بهمن"
خانه گلی
شنبه 97/12/04
در ماه جمادی الثانی هم شهادت مظلومانه زهرا (س) است و هم ولادت آن بانوی مکرّمه که بنام «روز زن» نیز نامگذاری شده است. جا دارد باز بینی و باز خوانی از کلام سیده زنان عالم هستی، هر دو سرا و کاملترین بانوی عالم خلقت فاطمه زهرا (س) درباره زن داشته باشیم، او که در فضائل اخلاقی و انسانی، پدر داری و خدمت به او، شوهرداری، خانه داری، تربیت فرزندان سرآمد روزگار است. آنجا که در زمین و زمان خانه به خوشبختی خانه زهرا(س) نمی توان یافت، خانواده که پدر معصوم، مادر معصومه، فرزندان ذکور معصوم، و دختران نیز هر یک در اوج فضائل و خصائص انسانی قرار دارند، هرگز خانه ای را نمی توان یافت که چنین انسانهای بزرگی در آن جمع آمده باشد، جز خانه گِلی فاطمه(س).
جهل سال پیش...
شنبه 97/11/13
چهل سال پیش…
در بدو ورود به پاریس، نمایندگان کاخ الیزه با امام ملاقات کرده و پیام رسمی دولت را مبنی بر ممانعت از هرگونه فعالیت سیاسی ابلاغ کردند. امام در پاسخ با قاطعیت فرمودند که این گونه محدودیت ها خلاف ادعای دموکراسی است: «ما فکر میکردیم که اینجا مثل عراق نیست. من هر کجا بروم حرفم را میزنم. من از فرودگاهی به فرودگاه دیگر و از شهری به شهر دیگر سفر میکنم تا به دنیا اعلام کنم که تمام ظالمان دنیا دستشان را در دست یکدیگر گذاشتهاند تا مردم جهان صدای ما مظلومان را نشنوند. ولی من صدای مردم دلیر ایران را به دنیا خواهم رساند. من به دنیا خواهم گفت که در ایران چه میگذرد».
در سیزده بهمن1357 چه گدشت؟
شنبه 97/11/13
انقلاب اسلامی ایران، متولد لحظهها است. بازخوانی این لحظهها میتواند، در تحلیل چرایی و چگونگی انقلاب بسیار موثر باشد.
در 13 بهمن 1357 چه گذشت؟
از بامداد و اولین ساعات آزادی عبور و مرور، هزاران هزار زن و مرد به سوی مدرسه علوی رفتند تا رهبر از تبعید برگشته و پیروز خود را ملاقات کنند.
آنها مشتاقانه منتظر لحظه ای بودند که او را ایستاده پشت پنجرهای ببینند که برایشان دست تکان میداد و دیوار کوچه پشت مجلس، پر بود از جملهها و پلاکاردهایی نظیر «زیارت قبول» و «بایک بار زیارت امام این توفیق را به دیگران هم بدهید».
حیاط مدرسه هر دم از جمعیت پر و خالی میشد و این موج، لحظه ای از حرکت باز نمیایستاد. در حالی که همه چشم و گوش به مدرسه علوی داشتند، بختیار هنوز هم سرگرم مصاحبههایش بود.
او درباره تشکیل دولت موقت توسط امام گفت: «اگر او میخواهد چنین دولتی در شهر مقدس قم تشکیل دهد اجازه خواهم داد. این جذاب خواهد بود ما واتیکان کوچک خود را خواهیم داشت، اما به طور جدی میگویم به آیت الله خمینی(ره) اجازه تشکیل یک دولت واقعی را نخواهم داد. او نیز ایراد میداند.»
تظاهرات و درگیری همچنان در شهرهای کشور ادامه داشت. شهرهای سمنان و تربت جام در این روز عزادار شهیدان خود بودند.
از تهدیدات ارتش تا اعلام وفاداری جبهه ملی به امام خمینی
پس از ورود امام خمینی به میهن اقشار مختلف مردم به دیدار ایشان میرفتند. نخستین گروهی که به دیدار امام رفتند روحانیون بودند. امام خمینی در جمع روحانیون به بیان مفاسد رژیم شاه پرداخت و از مسئولان آن خواست تا کنار بروند.
در این دیدار که در مدرسه علوی تهران انجام شد، ایشان ضمن اشاره به بی قانونی های دولت، فرمودند: اینهمه جمعیت که به خیابان میآیند مردم نیستند و با شناسنامه جعلی وارد شده اند؟! ایشان در قسمتی از این بیانات افزودند: رژیم سلطنتی از اول خلاف عقل بود.
امام خمینی در مدرسه علوی تهران و در جمع کارکنان و نویسندگان روزنامه اطلاعات به تشریح وظیفه مهم مطبوعات و اهل قلم پرداختند، ایشان فرمود: اهل قلم وظیفه خطیری دارند و باید هوشیار و مراقب باشند چرا که یک کلمه به صورت مکتوب گاه می تواند زیانبخش باشد.
به روایت تصویر
امام خمینی و نزدیکانش در مدرسه دخترانه رفاه در جنوب تهران نقل مکان کردهاند. نیم ساعت به نیم ساعت، نگهبانها در را باز میکنند و چند هزار نفر زن و مرد وارد حیاط میشوند.
امام خمینی بعد از ورود به ایران کجا اقامت یافتند؟
شنبه 97/11/13
13 بهمن ماه سالروز اقامت امام خميني(ره) در مدرسه علوي(1357ش)است.یاد و نامشان گرامی باد.